5 причини да използвате „Таен клиент“

Собствениците на фирми винаги търсят начини за подобряване на обслужването на клиентите. За да растат и да постигнат отлични оценки на удовлетвореността на клиентите е наложително да се измери клиентския опит за покупка по обективен начин.

Кои са ключовите елементи за успеха?

Използването на „Таен клиент“ позволява на собствениците на фирми да получат бърза, надеждна и качествена обратна връзка от гледна точка на клиентите. Той е безценен инструмент за подпомагане на оценката на работа на екипите за обслужване на клиенти, бюджетите за обучение.

Нашите клиенти използват услугата ни „Таен клиент“ за:

1. Анализ на конкурентите:

„Тайнственото пазаруване“ при ваши конкуренти като потенциални купувачи е от съществено значение, особено когато за конкуренти имате добре утвърдени компании.
„Таен клиент“ ви позволява да получите по-добро познание за това кои са най-близките ви конкуренти, има ли структура на ценообразуване и каква е тя, както и как се представят техните служители сравнение с вашите.

2. Преглед на вътрешните процеси и процедури

Опитът на купувачите се определя ясно и обективно, тъй като се извършва от външни лица за фирмата.
„Таен клиент“ може да помогне да се документира стъпка по стъпка процеса на закупуване на вашите услуги / продукти или да се определят нужди на клиентите ви, за които не подозирате.
Можете да откриете недостатъци и да направите необходимите промени в процедурите ви за обслужване на клиенти.

3. Оценяване ефективността на персонала

„Таен клиент“ може да се използва като помощно средство за обучение и определяне на стратегиите за бъдещи обучения на персонала.
Този тип тайно пазаруване може да предостави ключова информация за отдел „Човешки ресурси“ за конкретни служители.
Ние вярваме, че този тип мистериозно пазаруване трябва да се извършва постоянно.

4. Оценка на място за продажба и магазин

Тайните купувачи ще анализират цялостното пазарно преживяване, включително чистотата на магазина, подредеността на показаните продукти, разпределението на продуктите в магазина и др.

5. Прегледайте възприятията за марката на клиентите

Брандовете искат да бъдат асоциирани със специфични ценности и качества, които купувачите трябва да възприемат чрез вашия екип, процеси, продукти. Например, ако ще си купуваме часовник за 1000 евро, очакваме елитен магазин, със специален екип. Ако някой от елементите на представата за елитно не е на лице, вероятно клиента няма да си купи часовника.
„Таен клиент“ може да ви покаже дали купувачите ви възприемат образа, който искате или трябва да инвестирате повече в тази област.

Тези 5 начина за използване на „Таен клиент“ могат да бъдат интегрирани в едно при използване на метода.

Ако се нуждаете от повече информация или желаете да извършим услугата „Таен клиент“, можете да се  свържете се нас чрез контактната форма: Контакт